Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korv med rotfrukter och senap

Ett helt paket soppgrönsaker med allt i ett går åt till korvgrytan. Korven innehålller bara 7 % fett.

Korv med rotfrukter och senap
Korv med rotfrukter och senap
Korv med rotfrukter och senap
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 200 gmå gott (scan)- korv
  • 1 pktsoppgrönsaker- purjolök/morot/rotselleri/palstern. 500g
  • 2potatis- (150 g)
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1lagerblad
  • 0,5 tsktimjan
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1 mskskånsk senap- grov
  • timjan- färsk
  • 30 grågbröd- per portion

Gör så här

  1. Ansa, skala och skiva rotfrukterna och purjolöken. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerblad och timjan. Koka rotfrukterna i hönsbuljong 6–8 min.

  2. Skiva korven och lägg ner den med rotfrukterna när ca 3 min återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar

  3. Servera med senap och garnera ev med färsk timjan. Ca 444 kcal/portion varav ca 15 g fett ca 68 g kolhydrater ca 19 g protein

Vad tyckte du om receptet?