Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korv med krispiga paprikapotatisar

Det är både gott och tidsbesparande att använda ekologiskt odlad potatis, den behöver inte skalas.

Korv med krispiga paprikapotatisar
Korv med krispiga paprikapotatisar
Korv med krispiga paprikapotatisar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gpotatis- gärna liten
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 3paprikor- röda
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 mskpersilja- hackad
  • 4portionskorvar- à 100 g (max 9 % fett)

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Skrubba eller borsta och skär potatisen i bitar. Blanda den med salt och 1 msk olja på ett ugnssäkert fat med bakplåts-papper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i 2 msk olja ca 3 minuter. Blanda i persiljan.

  3. Stek korven runt om ca 5 min.

  4. Blanda potatis och paprikafräs och servera med korv och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?