Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärssylt med konjak och vanilj

Körsbärssylt med konjak och vanilj är god att servera till glass eller på nybakat bröd.

Körsbärssylt med konjak och vanilj
Körsbärssylt med konjak och vanilj
Körsbärssylt med konjak och vanilj
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gkörsbär
  • 3 dlsyltsocker
  • 1vaniljstång
  • 1,5 mskkonjak

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och sjud ca 10 min.

  3. Ta kastrullen från spisen och skumma väl.

  4. Häll sylten i väl rengjorda burkar ända upp till kanten. Förslut och förvara burkarna svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner