Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärssylt

Koka egen sylt på säsongens godaste körsbär. Bind gärna in körsbärskärnorna i en bit dubbelvikt gasväv och låt dem koka tillsammans med bären. Ta upp och kasta när sylten har kokat klart.

Körsbärssylt
Körsbärssylt
Körsbärssylt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 kgkörsbär- cirka, eller moreller
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 8 dlströsocker

Gör så här

  1. Rensa bären och skölj dem i ett durkslag.

  2. Ta ur kärnorna med en körsbärsurkärnare.

  3. Mätt upp bär, citronsaft och socker i en syltgryta. Värm upp långsamt och sjud tills bären fylls av lag och sjunker ner i sylten, 15–20 minuter.

  4. Ös upp sylten i rena, varma glasburkar ända upp till kanten. Sätt genast på lock och förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök