Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärssorbet

En härligt mörk sorbet som passar att servera till andra bär som t ex hallon.

Körsbärssorbet
Körsbärssorbet
Körsbärssorbet

Ingredienser

  • 400 gkörsbär- urkärnade
  • 2 dlvatten
  • 1 dlsolbacka körsbärsvin
  • 2 dlströsocker
  • 2 mskpeter heering- körsbärslikör

Gör så här

  1. Blanda körsbär, vatten, körsbärsvin och socker i en kastrull och låt koka ca 5 min.

  2. Kör i en mixer till en slät massa. Passera genom en finmaskig sil och pressa med en sked igenom så mycket som möjligt.

  3. Låt saften kallna och blanda ner likör. Kör i glassmaskin till fryst konsistens. Förvara sorbet i plastskål med tättslutande lock i frysen.

Vad tyckte du om receptet?