Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärspraliner i glas

Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 matskedar.

Körsbärspraliner i glas
Körsbärspraliner i glas
Körsbärspraliner i glas

Mörk chokladmousse

  • 1äggula
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskkaffe- kallt
  • 100 gchoklad- mörkt
  • 1 dlkesella
  • 2 dlvispgrädde

Vit chokladmousse

  • 75 gchoklad- vit
  • 0,75 dlkesella
  • 1 dlvispgrädde

Körsbär

  • 175 gkörsbär- urkärnade
  • 1 dlkörsbärslikör- Peter Heering
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse

Gör så här

  1. Mörk chokladmousse: Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Blanda ner kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen och därefter kesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Ställ moussen kallt.

  2. Vit chokladmousse: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ner den. Ställ moussen i kylen.

  3. Körsbär:Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Koka upp och låt krämen svalna.

  4. Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glasen och sen mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera eventuellt med körsbär strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?