Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärspaj

Lättgjord körsbärspaj med knaprig och lite knastrig pajdeg med råsocker.

KörsbärspajKörsbärspajKörsbärspaj

Körsbärspaj pajdeg

  • 1,5 dlmüsli- knaprig, t ex Start
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 dlhavregryn
  • 1 tskbakpulver
  • 125 gsmör- mjukt
  • 1 dlråsocker
  • 1ägg

Körsbärspaj Fyllning

  • 4 dlkörsbär
  • 0,5 dlråsocker
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tskkanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda müsli, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Vispa ihop smör och råsocker. Tillsätt ägget och vänd i de torra ingredienserna.

  2. Vänd körsbären i råsocker, majsstärkelse och kanel och lägg dem i bottnen på en ugnssäker form. Klicka över smeten.

  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera med glass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?