Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärspaj med mandel

Jättegod körsbärspaj med riktig sommarsmak. Körsbärssmaken går väl ihop med mandel och citron.

Körsbärspaj med mandel
Körsbärspaj med mandel
Körsbärspaj med mandel

Pajdeg

  • 75 gsötmandel- mald
  • 100 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1ägg- gula
  • 1pajform- med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter

Körsbärspaj fyllning

  • 500 gkörsbär- urkärnade
  • 1,5 dlsolbacka körsbärsvin
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)

Strössel

  • 25 gsötmandel- mald
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 50 gsötmandel- flagad

Gör så här

  1. Pajskal: Finmal mandeln på mandelkvarn. Blanda den med smör och socker i en matberedare eller för hand. Blanda ner mjöl och äggula till en fast deg och tryck snabbt ut den i botten och på kanterna i pajformen. Ställ formen i kylen.

  2. Fyllning: Blanda körsbär, vin, socker och majsstärkelse i en kastrull och låt sjuda ca i 1 minut. Låt det svalna.

  3. Sätt ugnen på 200°.

  4. Strössel: Mal mandeln och blanda med smör, socker, citronskal, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Rör ner flagad mandel.

  5. Fördela körsbärsfyllningen i den kylda pajbottnen och täck med strössel. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?