Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jättegod körsbärspaj med riktig sommarsmak. Körsbärssmaken går väl ihop med mandel och citron.
Pajskal: Finmal mandeln på mandelkvarn. Blanda den med smör och socker i en matberedare eller för hand. Blanda ner mjöl och äggula till en fast deg och tryck snabbt ut den i botten och på kanterna i pajformen. Ställ formen i kylen.
Fyllning: Blanda körsbär, vin, socker och majsstärkelse i en kastrull och låt sjuda ca i 1 minut. Låt det svalna.
Sätt ugnen på 200°.
Strössel: Mal mandeln och blanda med smör, socker, citronskal, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Rör ner flagad mandel.
Fördela körsbärsfyllningen i den kylda pajbottnen och täck med strössel. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.