Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärspaj med macadamianötter

Körsbärspaj med smuldeg som är underbart god i små pajformar. Körsbärspajen kan också göras i hel form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Körsbärspaj med macadamianötter
Körsbärspaj med macadamianötter
Körsbärspaj med macadamianötter
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 40 gsmör
  • 1ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvetemjöl

Smulpaj

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 50 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 100 gmacadamianötter- eller hasselnötter

Fyllning körsbärspaj

  • 4 dlkörsbär- urkärnade (300 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret.

  2. Häll smeten i 10 smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken. Hacka chokladen och blanda ner i bunken tillsammans med de hela nötterna.

  4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna.

  5. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt pajen svalna på galler. Servera gärna med glass.

    Foto: Susanne Almers

    korsbarspaj

Vad tyckte du om receptet?