Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsmarmelad med chili - recept

Recept på körsbärsmarmelad. Marmeladen har en god chilismak som smakar ljuvligt till ost.

Körsbärsmarmelad med chili - receptKörsbärsmarmelad med chili - receptKörsbärsmarmelad med chili - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gkörsbär- urkärnade, färska eller frysta
  • 2 mskvatten
  • 2 dlsyltsocker
  • 0,5 tskchiliflakes

Tillbehör

  • ost- t ex Brebis Fougere och Occelli al Barolo

Gör så här

  1. Lägg körsbären i en kastrull och häll på vattnet. Sjud på medelvärme i 5–10  min, rör om då och då. Tillsätt sockret. Rör om och sjud 2–3 min tills sockret har smält.

  2. Blanda ner chiliflakes i marmeladen. Häll upp den i en burk och låt kallna.

  3. Servera marmeladen till ost och körsbär.

Vad tyckte du om receptet?