Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Körsbär kokas till kräm och smaksätts med citron och kanel. Enkelt och gott!
Lägg körsbären i en kastrull. Låt dem tina ca 10 min. Blanda dem med
vatten, kanelstång, citronskal, citronsaft och 1 1/2 dl socker.
Koka upp och låt bären sjuda ca 5 min. Rör ut potatismjölet med ca
1 msk vatten och vispa ner det i den sjudande krämen. Koka upp så att krämen tjocknar. Häll upp krämen i en skål. Strö 2 msk socker på ytan och låt kallna.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan fint. Blanda med äggvitan till en smet. Tillsätt eventuellt bittermandelolja för extra tydlig mandelsmak.
Sätt en slät rund tyll i en spritspåse eller rulla ihop ett bakplåtspapper till en strut och klipp ett ca 5 mm brett hål i spetsen. Fyll i smeten och spritsa ut ca 1 cm stora biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min. Servera krämen med lättvispad grädde och mandel-biskvier.