Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärskräm

En klassisk kräm som får extra god smak av körsbärsvin. Den bör serveras kall och gärna med en klick vispad grädde.

Körsbärskräm
Körsbärskräm
Körsbärskräm

Ingredienser

  • 500 gkörsbär- urkärnade
  • 2,5 dlsolbacka körsbärsvin
  • 0,5 dlströsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 1kanelstång- liten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Till servering

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Skär de urkärnade körsbären i halvor eller kvartar om de är stora. Blanda dem i en kastrull med vin, socker, citronskal och kanel. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter.

  2. Blanda ut majsstärkelsen i citronsaften och rör ner det i den varma krämen. Koka upp krämen under omrörning och häll upp den i en skål att kallna. Ta upp kanelstången.

  3. Servera krämen kall med lite vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?