Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg

Recept på körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg. Får du kompott över är den ­supergod på gröten till frukost.

Körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg
Körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg
Körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg
Recept på körsbärskompott med maränger, mandelspån och kvarg. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pktkörsbär- frysta (225 g)
  • 1lime
  • 0,5 dlflorsocker- + 1 msk
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 250 gkvarg- (10 %)
  • 3 dlmaränger- små
  • 0,5 dlmandelspån- rostade

Gör så här

  1. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Lägg körsbär, limesaft och 1/2 dl florsocker i en kastrull och koka 2 min. Rör ihop majs­stärkelse och vatten och rör ner i kompotten. Koka ca 2 min. Låt  kallna.

  2. Blanda kvarg och 1 msk ­florsocker.

  3. Varva körsbärskompott, kvarg och maränger i glas. Strö över mandelspån och servera.

Vad tyckte du om receptet?