Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärskaka med mandel

En saftig och smakrik kaka som är väldigt god att servera med grädde eller crème fraiche smaksatt med florsocker.

Körsbärskaka med mandelKörsbärskaka med mandelKörsbärskaka med mandel
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlsocker
  • 3ägg- lätt uppvispade
  • 100 gmandel
  • 2bittermandlar
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1citron- rivet skal
  • 1vaniljstång
  • smör- till formen
  • ströbröd- till formen
  • 400500 gkörsbär- urkärnade

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt.

  2. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och rör ner försiktigt. Mal eller mixa mandeln och bittermandeln fint och tillsätt med äggsmeten. Fortsätt med att tillsätta mjölet med bakpulvret, lite i taget.

  3. Tvätta citronen och riv ner skalet i smeten. Dela vaniljstången på mitten och tillsätt fröna.

  4. Smörj och bröa i en form med löstagbar kant ungefär 22–24 centimeter i diameter eller en mindre fyrkantig form med kanter. Häll ner smeten och lägg ut körsbären. Grädda i 175 g cirka 45 minuter, tills kakan känns torr.

  5. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök