Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig och smakrik kaka som är väldigt god att servera med grädde eller crème fraiche smaksatt med florsocker.
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt de lätt uppvispade äggen och rör ner försiktigt. Mal eller mixa mandeln och bittermandeln fint och tillsätt med äggsmeten. Fortsätt med att tillsätta mjölet med bakpulvret, lite i taget.
Tvätta citronen och riv ner skalet i smeten. Dela vaniljstången på mitten och tillsätt fröna.
Smörj och bröa i en form med löstagbar kant ungefär 22–24 centimeter i diameter eller en mindre fyrkantig form med kanter. Häll ner smeten och lägg ut körsbären. Grädda i 175 g cirka 45 minuter, tills kakan känns torr.
Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök