Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsglass med mörk choklad

Körsbär och mörk choklad är gott tillsammans, här har körsbärssmaken förstärkts med likör och alltsammans blandas med vaniljglass.

Körsbärsglass med mörk choklad
Körsbärsglass med mörk choklad
Körsbärsglass med mörk choklad

Ingredienser

  • 50 gchoklad- mörk
  • 1 dlkörsbärssylt
  • 1,5 mskkörsbärslikör
  • 0,5 lvaniljglass
  • 1 mskmandel- flagad

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt. Blanda sylt och likör. Rör ner allt i glassen. Häll glassmeten i en liten skål. Täck med plastfolie. Frys minst 3 timmar.

  2. Rosta mandeln i torr stekpanna någon minut. Temperera glassen ca 15 minuter i kylen. Servera med flagad mandel.

Vad tyckte du om receptet?