Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsgaletter med söt glasyr

Enkel bakning - smördeg med en av höstens godaste frukter. Baka gärna en dubbel sats, galetterna går bra att frysa in.

Körsbärsgaletter med söt glasyr
Körsbärsgaletter med söt glasyr
Körsbärsgaletter med söt glasyr
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 40körsbär- cirka
  • 1 förpsmördeg- utkavlad, färsk
  • 1ägg- uppvispat

Glasyr

  • 3 mskcrème fraiche
  • 3 msksocker

Garnering

  • strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Kärna ur körsbären.

  3. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt.

  4. Sporra ut degen i 6 rutor eller ta ut 6 rundlar, cirka 10 centimeter i diameter. Nagga smördegsbottnarna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Lägg 5–6 körsbär i mitten av varje botten.

  5. Grädda galetterna i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

  6. Rör under tiden ihop crème fraiche och socker till glasyren.

  7. Ta ut bakelserna och klicka den söta glasyren över bären. Garnera galetterna med strösocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök