Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsfocaccia

Recept på körsbärsfocaccia. Får du inte tag på körsbär, ta blåbär eller hallon.

Körsbärsfocaccia
Körsbärsfocaccia
Körsbärsfocaccia

Ingredienser

  • 25 gjäst- för söta degar
  • 5 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskkardemumma- nystött
  • 1 tskbittermandelextrakt
  • 0,5 tsksalt
  • 10 dlvetemjöl- (600 g)
  • 3 mskrapsolja
  • 300 gkörsbär- utan kärnor

Garnering

  • 0,5 dlsötmandel- hackad
  • 0,5 dlpärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och smör med socker, vaniljsocker, kardemumma, bittermandel och salt. Häll mjölkblandningen över jästen och blanda.

  2. Tillsätt mjölet, arbeta till en lös deg i degblandare. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. 

  3. Stjälp upp degen i en oljad liten långpanna, 20 x 30 cm, och tryck ner körsbären. Strö på mandel och pärlsocker. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?