Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärscheesecake

Recept på körsbärscheesecake. Galet god kaka med chokladbotten, amarettokräm och körsbär.

KörsbärscheesecakeKörsbärscheesecakeKörsbärscheesecake
Recept på körsbärscheesecake. Foto: Per Ranung

Körsbärscheesecake

  • 300 gchokladcookies
  • 75 gsmör
  • 2gelatinblad
  • 400 gnaturell färskost
  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskAmaretto (mandellikör)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1 msklime- pressad + 1 tsk
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlkörsbärssylt

Garnering

  • 300 gkörsbär- färska
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret under mixning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, florsocker, amaretto, vaniljsocker och limeskal. Vispa grädden fast i en annanbunke.

  3. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i 1 msk limesaft i en kastrull. Vispa ner gelatinblandningen i färskostmassan. Rör ner grädden i ostsmeten. Bred ut smeten överbottnen.

  4. Mixa sylten slät med mixerstav. Rör i 1 tsk limesaft. Ringla sylten över kakan och ställ i kylen 2–3 timmar. Toppa med körsbär och garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?