Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärscheesecake 
med mandel

Körsbär, mandel och kardemumma är härliga smaker tillsammans.

Körsbärscheesecake 
med mandel
Körsbärscheesecake 
med mandel
Körsbärscheesecake 
med mandel
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 250 gdigestivekex
  • 50 gmandelspån- rostade
  • 1 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 4gelatinblad
  • 500 gkesella
  • 2 dlkörsbärsmarmelad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1gelatinblad
  • 0,75 dlblandsaft- eller koncentrerad körsbärs
  • 0,25 dlvatten
  • 0,75 dlkörsbärsmarmelad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula kex och mandel i en matberedare. Tillsätt smör och kardemumma, mixa till en smulig massa.

  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka 1 timme.

  3. Lägg fyra gelatinblad i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda kesella och marmelad. Värm lite av blandningen på svag värme i en liten kastrull. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Blanda i gelatinblandningen i kesella­smeten.

  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Häll fyllningen i formen. Täck över och låt stelna i kylen cirka 2 timmar.

  5. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm saft och vatten. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Låt svalna i kylen till en lagom konsistens, som går att skeda över pajen.

  6. Bred ett tunt lager marmelad över kakan och skeda försiktigt gelé över. Låt cheesecaken stelna ytterligare minst 2 timmar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök