Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Körsbär, mandel och kardemumma är härliga smaker tillsammans.
Smält smöret och låt det svalna. Smula kex och mandel i en matberedare. Tillsätt smör och kardemumma, mixa till en smulig massa.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka 1 timme.
Lägg fyra gelatinblad i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda kesella och marmelad. Värm lite av blandningen på svag värme i en liten kastrull. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Blanda i gelatinblandningen i kesellasmeten.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Häll fyllningen i formen. Täck över och låt stelna i kylen cirka 2 timmar.
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm saft och vatten. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Låt svalna i kylen till en lagom konsistens, som går att skeda över pajen.
Bred ett tunt lager marmelad över kakan och skeda försiktigt gelé över. Låt cheesecaken stelna ytterligare minst 2 timmar i kylen.
Recept från Mitt kök