Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsbrylé

Här behövs 6 ugnssäkra portionsformar ca 10 cm i diameter.

Körsbärsbrylé
Körsbärsbrylé
Körsbärsbrylé

Ingredienser

  • 4ägg- gulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 200 gkörsbär- urkärnade
  • 2 mskfarinsocker

Gör så här

  1. 1.Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp vispgrädden och häll den varm under vispning ner i äggvispet.

  2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm på medelgod värme under vispning tills krämen tjocknat. Det kan ta ca 5 minuter, krämen får inte koka.

  3. Låt krämen svalna och blanda ner vaniljsocker.

  4. Om du inte har en gasolbrännare: värm ugnen till 250°. Dela stora körsbär och lägg i formarna. Fördela krämen runt bären. Strö på farin, bränn ytan med brännaren eller gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter tills de fått färg.

Vad tyckte du om receptet?