Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärs- och citronmuffins med frosting

Sötsyrliga muffins fyllda med härliga körsbär. En riktig höjdare att bjuda på till kalaset, eller när du bara vill ha en lite extra lyxig fikastund. 

Åsa Swanberg
Körsbärs- och citronmuffins med frosting
Körsbärs- och citronmuffins med frosting
Körsbärs- och citronmuffins med frosting
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1citron
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 dlrapsolja
  • 1 dlmjölk

Fyllning

  • 25 stkörsbär

Körsbärsfrosting

  • 125 gfärskost
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 67 dlflorsocker
  • 56 mskkörsbärssylt- mixad

Garnering

  • körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Skrubba citronen i varmt vatten.

    Riv skalet och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft i smeten.

  2. Blanda ihop vaniljsocker, bak­pulver och vetemjöl. Vänd ner det i smeten tillsammans med rapsolja och mjölk. Vispa ihop allt snabbt till en slät smet.

  3. Skölj, dela, kärna ur och grov­ hacka körsbären till fyllningen.

  4. Ställ pappersformar i en muffins­ plåt. Fyll formarna till knappt hälften med smet. Lägg i 1 msk hackade körsbär i varje form och fyll på med smet så att formarna fylls till 3⁄4.

  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

  6. Vispa ihop färskost, smör och florsocker till frostingen. Tillsätt mix­ ad körsbärssylt och vispa till en jämn, lagom tjock kräm. Fyll en spritspåse, försedd med krusig tyll, med krämen. Spritsa frosting på de kalla muffinsen och garnera dem med körsbär.

Vad tyckte du om receptet?