Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbär med portvin och mörk choklad

Körsbär med portvin och mörk chokladKörsbär med portvin och mörk chokladKörsbär med portvin och mörk choklad
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 12 burkkörsbär- konserverade med spad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskkanel
  • 2 mskportvin- om man har hemma
  • 100 gsmör
  • 5060 gmörk choklad
  • socker
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll körsbären i kastrull tillsammans med vaniljsocker, kanel, portvin och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med socker.

  3. Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  5. Lägg chokladbitar i botten av skalet och körsbärsblandningen över chokladen.

  6. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök