Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbär med portvin och mörk choklad

Körsbär med portvin och mörk choklad
Körsbär med portvin och mörk choklad
Körsbär med portvin och mörk choklad
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 12 burkkörsbär- konserverade med spad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskkanel
  • 2 mskportvin- om man har hemma
  • 100 gsmör
  • 5060 gmörk choklad
  • socker
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll körsbären i kastrull tillsammans med vaniljsocker, kanel, portvin och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med socker.

  3. Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  5. Lägg chokladbitar i botten av skalet och körsbärsblandningen över chokladen.

  6. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök