Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbär i lag

Körsbär innehåller lite pektin, så därför blir lagen ganska tunn. Vill du ha en mer marmeladliknande konsistens går det att tillsätta lite melatin ur gul påse.

Körsbär i lag
Körsbär i lag
Körsbär i lag

Ingredienser

  • 0,5 dlvatten
  • 4 dlsyltsocker
  • 5 dlkörsbär- urkärnade (ca 300 g)

Gör så här

  1. Lägg körsbären i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 10 min.

  2. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 2 min. Häll upp körsbären i en väl rengjord burk och låt kallna. Servera körsbären med lite av lagen till ost.

Vad tyckte du om receptet?