Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korngrynssallad med kryddpepparstekt fläsk

Matig sallad med rustika korngryn, päron, rostade rödbetor och prästost. Och som kronan på verket, knaperstekt fläsk med kryddpeppar.

Korngrynssallad med kryddpepparstekt fläskKorngrynssallad med kryddpepparstekt fläskKorngrynssallad med kryddpepparstekt fläsk
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlkorngryn- hela (inte klippta)
  • 500 grödbetor
  • 1,5 mskrapsolja
  • flingsalt
  • 300 grökt sidfläsk
  • smör
  • 1,5 tskkryddpeppar- nystött
  • 2päron
  • 1,52 dlpurjolök- strimlad
  • 3 mskrapsolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • peppar- nymald
  • 1 huvudfriséesallad
  • 75 gprästost- cirka lagrad

Gör så här

  1. Skölj korngrynen och koka dem i lättsaltat vatten enligt förpack- ningen i cirka 40 minuter. Häll av kokvattnet och låt ånga av.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och flingsalt.

  3. Rosta rödbetorna i mitten av ugnen tills de är mjuka i cirka 25 minuter.

  4. Strimla och knaperstek fläsket i en liten klick smör. Blanda

  5. i kryddpeppar mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.

  6. Skär päronen i klyftor. Blanda korngryn, päron, purjolök, olja och citron. Smaka av med salt och peppar och vänd ner rödbetorna.

  7. Lägg upp frisésallad och korngryn. Strö över fläsk och hyvla över rejält med ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök