Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korngrynsplättar med lingongrädde

Lingon och kanel passar jättebra ihop, så lingongrädden är perfekt till de kanelkryddade plättarna.

Korngrynsplättar med lingongrädde
Korngrynsplättar med lingongrädde
Korngrynsplättar med lingongrädde
Foto: Ove Lindfors

Korngrynsplättar med lingongrädde

  • 1 satspannkakssmet- se recept
  • 1 tskkanel- mald

Korngryn

  • 1 dlkorngryn
  • 3,5 dlvatten
  • 1 krmsalt

Lingongrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlrårörda lingon
  • 1 dllingon- tinade

Gör så här

  1. Korngryn: Koka korngryn, vatten och salt i en kastrull på svag värme under lock ca 30 min. Låt korngrynen rinna av i en sil.

  2. Plättar: Gör smet enligt grundrecept. Vispa i kanel och korngryn.

  3. Grädda plättar i plättlagg, ca 1 msk smet per plätt, ca 1 minut på varje sida, strax över medelvärme.

  4. Lingongrädde: Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i rårörda lingon och hela bär. Vispa så att bären fördelas jämnt i grädden.

  5. Servera plättarna med lingongrädde.

Vad tyckte du om receptet?