Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lingon och kanel passar jättebra ihop, så lingongrädden är perfekt till de kanelkryddade plättarna.
Korngryn: Koka korngryn, vatten och salt i en kastrull på svag värme under lock ca 30 min. Låt korngrynen rinna av i en sil.
Plättar: Gör smet enligt grundrecept. Vispa i kanel och korngryn.
Grädda plättar i plättlagg, ca 1 msk smet per plätt, ca 1 minut på varje sida, strax över medelvärme.
Lingongrädde: Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i rårörda lingon och hela bär. Vispa så att bären fördelas jämnt i grädden.
Servera plättarna med lingongrädde.