Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korngryns- och bönsallad

30 min

Korngryn är en lite bortglömd råvara som kommit bort sig bland all pasta och ris. Korngryn passar i både soppor och sallader.

Korngryns- och bönsallad
Korngryns- och bönsallad
Korngryns- och bönsallad

Ingredienser

  • 2 dlkorngryn- krossade
  • 7 dlgrönsaksbuljong- (tärning + vatten)
  • 2 burkkidneybönor- (á 410 g)
  • 1rödlök
  • 2salladslökar
  • 250 gkörsbärstomater
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2rågsiktsbröd- skivor, per person

Gör så här

  1. Koka korngrynen i grönsaksbuljongen under lock ca 25 min.

  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken. Halvera tomaterna. Blanda korngrynen med kidneybönor, rödlök, salladslök och körsbärstomater.

  3. Häll på olivolja. Strö över salt och svartpeppar. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?