Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kornbodens nakna flarn

Recept på flarn med grädde och bär. Variera bären till flarnen efter säsong.

Kornbodens nakna flarnKornbodens nakna flarnKornbodens nakna flarn
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1,5 dlnakenhavreflingor
  • 1 dldinkelsikt
  • 1 dlrårössocker
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 msksirap- ljus
  • 0,25 tskbakpulver

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • 400 gbjörnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna.

  2. Klicka ut 24 kakor på plåtar (sex per plåt) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-8 min. Låt kallna.

  3. Vispa grädden. Lägg hälften av grädden och bären på 12 kakor. Lägg 12 kakor ovanpå och garnera med resten av grädden och bären. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?