Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på läcker sill med asiatiska smaker som blir extra dekorativ med färsk koriander och morötter i olika färger.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt. Lägg i korianderfrön.
Skala och hyvla morötterna tunt på en mandolin.
Varva sill, morötter och koriander i en glasburk. Sätt på ett lock. Låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök