Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koriandergravad lax

Den godaste laxen gravar du själv med smak av koriander, men tänk på att lax som ska gravas alltid måste frysas innan.

Koriandergravad lax
Koriandergravad lax
Koriandergravad lax
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 0,5 kglax- som har varit fryst i 2 dygn
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,25 dlsalt
  • 0,5 mskvitpeppar- krossad
  • 1 mskkoriander- krossad

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och koriander och gnid in den ben- och skinnfria laxen med blandningen. Låt den stå i rumstemperatur i en plastpåse tills den börja vätska sig.

  2. Grava den 1 till 2 dygn i kylen och vänd den morgon och kväll.

  3. Skär upp i tunna skivor och servera fisken som den är eller på toast som förrätt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök