Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på korianderdressade palsternackor med stekt lax och limesås. Tänk grönt till laxen. Rostade palsternackor får sällskap av en smakrik korianderpesto.
Limesås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda crème fraichen med limesaft, -limeskal och sambal oelek. Krydda med salt. Låt stå i kylen fram till servering.
Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och skär dem i stänger. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills palsternackorna fått lite färg och känns mjuka men med lite tuggmotstånd.
Pesto: Skala vitlöksklyftan. Riv osten. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med flingsalt och peppar.
Krydda laxbitarna med salt och peppar. Stek dem i smör ca 4 min på varje sida.
Blanda palsternackorna med korianderpeston. Servera med lax och limesås.