Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korianderdressade palsternackor med stekt lax och limesås

Recept på korianderdressade palsternackor med stekt lax och limesås. Tänk grönt till laxen. Rostade palsternackor får sällskap av en smakrik korianderpesto.

Korianderdressade palsternackor med stekt lax och limesåsKorianderdressade palsternackor med stekt lax och limesåsKorianderdressade palsternackor med stekt lax och limesås
Servera palsternackorna med lax och limesås. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 gpalsternackor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 4 bitarlaxfilé- (à 125 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Limesås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5lime
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 2 krmsalt

Korianderpesto

  • 1vitlöksklyfta
  • 25 gparmesan
  • 1 krukakoriander
  • 2 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Limesås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda crème fraichen med limesaft, -limeskal och sambal oelek. Krydda med salt. Låt stå i kylen fram till servering.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och skär dem i stänger. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills palsternackorna fått lite färg och känns mjuka men med lite tuggmotstånd.

  3. Pesto: Skala vitlöksklyftan. Riv osten. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med flingsalt och peppar.

  4. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Stek dem i smör ca 4 min på varje sida.

  5. Blanda palsternackorna med korianderpeston. Servera med lax och limesås.

Vad tyckte du om receptet?