Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Några gånger om året måste du bara grava din egen fisk! Stökigt och bökigt tycker några som hellre köper sina laxskivor i affären – och det är ju egentligen inget fel med det – men tänk på att det verkligen är plättlätt!
Börja med kryddblandningen: Skala och finhacka ingefäran. Stöt sedan alla kryddor och örter utom ingefära och havssalt i en mortel eller pulsa snabbt i matberedare. Rör sedan ner ingefära, limesaft, limeskal och havssalt och blanda. Gnid in fisken först med olja och jobba sedan in kryddblandningen.
Lägg fisken med skinnet uppåt i en plastpåse (bäst resultat får du i en ziplockpåse). Förslut, lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 ½ dygn för att få bäst smak och konsistens. Vänd gärna påsen 3–4 gånger under tiden.
Ta ut och häll av spadet. Skär torsken i tunna skivor.
Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök