Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koriander- och ingefärsgravad torskrygg

Några gånger om året måste du bara grava din egen fisk! Stökigt och bökigt tycker några som hellre köper sina laxskivor i affären – och det är ju egentligen inget fel med det – men tänk på att det verkligen är plättlätt!

Koriander- och ingefärsgravad torskrygg
Koriander- och ingefärsgravad torskrygg
Koriander- och ingefärsgravad torskrygg
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,5 kgtorskrygg- med skinn
  • 2 mskrapsolja

Kryddblandning

  • 1ingefära- tumstor bit färsk
  • skal- rivet och saft från 2 lime
  • 1 dlströsocker
  • 2 msksechuanpeppar- hela
  • 1 mskkorianderfrön
  • 1 knippamynta- 30 g
  • 1 knippakoriander- 30 g
  • 0,5 dlhavssalt

Gör så här

  1. Börja med kryddblandningen: Skala och finhacka ingefäran. Stöt sedan alla kryddor och örter utom ingefära och havssalt i en mortel eller pulsa snabbt i matberedare. Rör sedan ner ingefära, limesaft, limeskal och havssalt och blanda. Gnid in fisken först med olja och jobba sedan in kryddblandningen.

  2. Lägg fisken med skinnet uppåt i en plastpåse (bäst resultat får du i en ziplockpåse). Förslut, lägg på ett fat och låt stå i kylen i 1 ½ dygn för att få bäst smak och konsistens. Vänd gärna påsen 3–4 gånger under tiden.

  3. Ta ut och häll av spadet. Skär torsken i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök