Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korgbröd

Ett härligt bröd att servera till middag.

Korgbröd
Korgbröd
Korgbröd
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 4,5 dlvatten
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 msksirap- ljus
  • 1,5 tsksalt
  • 1 dlsolrosfrö
  • 5 dllantbrödsmjöl
  • 5 dlvetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål och tillsätt vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt smör i klickar, sirap, salt, solrosfrö, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet.

  3. Arbeta degen väl, 10 minuter i maskin eller 15 för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

  4. Mjöla två korgar. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar. Forma av­långa bröd, lägg i korgarna.

  5. Tryck ner degen ordentligt i korgarna och låt jäsa i 20 minuter. Stjälp försiktigt upp på plåt med bakpapper.

  6. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 25-30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök