Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett härligt bröd att servera till middag.
Smula jästen i en skål och tillsätt vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, sirap, salt, solrosfrö, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, 10 minuter i maskin eller 15 för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Mjöla två korgar. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar. Forma avlånga bröd, lägg i korgarna.
Tryck ner degen ordentligt i korgarna och låt jäsa i 20 minuter. Stjälp försiktigt upp på plåt med bakpapper.
Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 25-30 minuter.
Recept från Mitt kök