Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torkad frukt och nötter ger både en härlig smak och konsistens. Dessutom passar det bra tillsammans med en god och vällagrad ost.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, frukt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt nötter och aprikoser mot slutet.
Låt jäsa under duk cirka 40 minuter. Strö rikligt med mjöl i korgarna. Lägg i hela nötter.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i två delar, forma till bröd och lägg dem i korgarna. Degen ska fylla korgen ungefär till hälften. Låt jäsa 30-40 minuter under duk.
Sätt ugnen på 200 grader. Vänd försiktigt upp de jästa bröden på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Bröden ska låta ihåliga på undersidan när man knackar på dem. Låt kallna på galler under duk.
Recept från Mitt kök