Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korgbröd med valnötter & frukt

Torkad frukt och nötter ger både en härlig smak och konsistens. Dessutom passar det bra tillsammans med en god och vällagrad ost.

Korgbröd med valnötter & frukt
Korgbröd med valnötter & frukt
Korgbröd med valnötter & frukt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2bröd
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 4 msknötolja
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlrågmjöl- fint
  • 56 dlvetemjöl
  • 2 dlvalnötter- hela
  • 2 dlaprikoser- hela torkade
  • valnötter- hela till gräddning

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, frukt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt nötter och aprikoser mot slutet.

  2. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter. Strö rikligt med mjöl i korgarna. Lägg i hela nötter.

  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i två delar, forma till bröd och lägg dem i korgarna. Degen ska fylla korgen ungefär till hälften. Låt jäsa 30-40 minuter under duk.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Vänd försiktigt upp de jästa bröden på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Bröden ska låta ihåliga på undersidan när man knackar på dem. Låt kallna på galler under duk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök