Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreanska pannkakor

Gör egna koreanska pannkakor, och doppa i en god sesamsås!

Koreanska pannkakor
Koreanska pannkakor
Koreanska pannkakor
Recept på koreanska plättar. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gbroccoli
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 4 dlvatten
  • 4ägg
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskmisopasta- ljus
  • 4 dlkimchi
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 100 gsjögrässallad

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet, låt rinna av väl.

  2. Vispa ihop mjöl, vatten och ägg till en jämn smet.

  3. Tillsätt broccoli, pressad vitlök, miso, kimchi och salt.

  4. Klicka smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 2 min på varje sida. Lägg upp på fat och garnera med sjögrässallad.

Vad tyckte du om receptet?

• 

Dryck till asiatisk mat och asiatisk buffe

Veteöl med mild beska är ett gott dryckesval till den här menyn. Det passar också bra med ett vitt vin med någon druvsötma.

• Öl: Wisby Weisse (1459) Sverige, 28 kr. (50 cl) Veteöl med friska drag, toner av syrliga aprikoser och mild beska. Vitt

• Vin: Dr L Riesling 2015 (7218) Tyskland, 89 kr. Halvtorrt med frisk smak, drag av päron, honungsmelon och fräsch citrus.

• Alkoholfritt: Grönt te med sin milda, rena och lätt gräsiga smak är en höjdare till den här buffén.

Tips! Dippa gärna de koreanska pannkakorna i en god sesamsås:

1 salladslök

1/2 dl japansk soja

3 msk sesamolja

1/2 msk färsk hackad ingefära

1 vitlöksklyfta, pressad

1 1/2 msk sesamfrön

1/2 tsk chiliflakes

Recept till en asiatisk buffé: