Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreanska nudlar med kycklingfärs

Koreanska nudlar med kycklingfärs är en snabblagad vardagsrätt. Nudlarna är smaksatta med hoisinsås, en sötstark sojabönssås som innehåller bland annat chili och sesamolja.

Koreanska nudlar med kycklingfärs
Koreanska nudlar med kycklingfärs
Koreanska nudlar med kycklingfärs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 180 grisnudlar
  • 3morötter
  • 2rödlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlhoisinsås
  • 0,5 dlsoja- japansk + ev extra till servering
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

  2. Skala och strimla morötter och rödlök. Skala och strimla vitlöken. Blanda vitlök, hoisinsås, soja och 1 msk vinäger.

  3. Stek morötter och rödlök i 2 msk olja ca 3 min. Stek färsen för sig i 2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Blanda ner färsen i grönsakerna och tillsätt nudlar och sås och låt allt bli varmt. Servera med koriander och eventuellt extra soja.

Vad tyckte du om receptet?