Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på koreanska köttbullar med ingefärsmarinerade morötter. Gochujangsåsen har mycket umamismak som tillsammans med ingefäran ger köttbullarna asiatisk karaktär. Ät dem gärna på ett ”plockigt vis” i salladsblad med marinerade morötter, havreris och extra såser.
Koka ris eller mathavre enligt anvisning på förpackningen. Sära på salladsbladen. Skala och riv eller
hyvla morötterna i tunna fina strimlor. Blanda dem med 2 msk vinäger, 1 msk olja och 1 tsk ingefära. Låt marinera ca 10 min.
Blanda ströbröd och 1 dl vatten och låt stå ca 1 minut. Skala och finriv moroten. Blanda färsen med ströbröd, morot, ägg, gochujangpasta, 1 tsk ingefära och 1/2 tsk salt. Skala och riv i vitlöken. Arbeta samman till en smidig färs. Skölj händerna i vatten och forma färsen till runda köttbullar.
Stek köttbullarna på medelvärme i 2 msk smör tills de får färg runtom och är genomstekta.
Servera köttbullarna i salladsblad med marinerade morötter, ris, extra gochujangsås, eventuellt utrörd med lite vatten, och japanska soja.
Läs också: