Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreanska ­köttbullar med ingefärsmarinerade morötter

Recept på koreanska ­ köttbullar med ingefärsmarinerade morötter. Gochujangsåsen har mycket umami­smak som tillsammans med ingefäran ger köttbullarna asiatisk karaktär. Ät dem gärna på ett ”plockigt vis” i salladsblad med marinerade ­morötter, havreris och extra såser.

Koreanska ­köttbullar med ingefärsmarinerade morötter
Koreanska ­köttbullar med ingefärsmarinerade morötter
Koreanska ­köttbullar med ingefärsmarinerade morötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gblandfärs- (50/50)
  • 1 litenmorot- (50 g)
  • 1ägg
  • 1 mskgochujang pasta
  • 1 tskingefära- + 1 tsk, finriven
  • 1vitlöksklyfta

Tillbehör:

  • 3 dlris- eller mathavre
  • 150 ggrönsallad
  • 3morötter
  • gochujang pasta
  • vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • smör
  • japansk soja
  • salt

Gör så här

  1. Koka ris eller mathavre enligt ­anvisning på förpackningen. Sära på sallads­bladen. Skala och riv eller

    hyvla morötterna i tunna fina strimlor. Blanda dem med 2 msk ­vinäger, 1 msk olja och 1 tsk ingefära. Låt marinera ca 10 min.

  2. Blanda ströbröd och 1 dl vatten och låt stå ca 1 minut. Skala och finriv ­moroten. Blanda färsen med ströbröd, morot, ägg, gochujangpasta, 1 tsk ingefära och 1/2 tsk salt. Skala och riv i vitlöken. Arbeta samman till en smidig färs. Skölj händerna i vatten och forma färsen till runda köttbullar.

  3. Stek köttbullarna på medelvärme i 2 msk smör tills de får färg runtom och är genomstekta.

  4. Servera köttbullarna i salladsblad med marinerade morötter, ris, extra gochujangsås, eventuellt utrörd med lite vatten, och japanska soja.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: