Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreansk vegotaco

Koreansk vegotaco kan lagas med olika alternativa protein. Filébitar finns i frysdisken och påminner mycket om kycklingfilé. Ta gärna fram dem en stund före tillagning så att de hinner börja tina.

Koreansk vegotacoKoreansk vegotacoKoreansk vegotaco
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 320 gfilébitar- frysta (Hälsans kök)
  • 250 gskogschampinjoner
  • 1 mskrapsolja
  • 1jalapeño

Bulgogimarinad

  • 2 msksoja- japansk
  • 1,5 msksesamolja
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 1 mskströsocker

Kålsallad

  • 300 grödkål
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 tsksesamolja
  • 2 tskströsocker
  • 1 krmsalt

Dressing

  • 1,5 dlgräddfil
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 msksrirachasås
  • 1 msklime- pressad

Tillbehör

  • 1 förptortillabröd- små (200 g)
  • 1 dlkimchi
  • 50 gmâchesallad
  • 1 dlsjögräschips- (Risbergs)
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Dela på filébitarna så att de blir jämnstora. Blanda en marinad av soja, sesamolja, ingefära och socker. Lägg ner champinjoner och filébitar och vänd om så att allt blandas. Låt stå ca 10 min. Kärna ur och skiva jalapeñon tunt.

  2. Kålsallad: Hyvla kål fint på mandolin eller med en osthyvel. Blanda den med vinäger, sesamolja, socker och salt.

  3. Dressing: Rör samman alla ingredienser till dressingen.

  4. Stek svamp och filébitar i olja tills de får fin brynt färg. Värm tortillabröden i mikron. Servera de nystekta svamp- och filébitarna med tortillabröd, jalapeño, kålsallad, dressing, kimchi, sallad, sjögräschips och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: