Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreansk kyckling på baguette

Koreansk gochujang kyckling på baguette är en matig och smakrik macka. Den koreanska kryddan gochujang ger en stark och fruktig chilismak. 

Koreansk kyckling på baguette
Koreansk kyckling på baguette
Koreansk kyckling på baguette
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1rödlök
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskströsocker
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskgochujang pasta- + 1/2 msk
  • 4 msksoja- japansk

Tillbehör

  • 1 dlmajonnäs
  • 1surdegsbaguette
  • 1 krukakoriander
  • sallad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och 1/2 dl vatten. Lägg ner löken och låt ligga fram till servering.

  2. Putsa kycklinglårfilén och skär den i mindre bitar. Blanda med skalad och riven vitlöksklyfta, 2 msk gochujang-pasta och soja. Låt marinera ca 10 min. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den är genomstekt, ca 5 min.

  3. Blanda majonnäs, 1/2 msk gochujang-pasta och 1 krm salt. Skär baguetten på längden. Fördela salladen på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över gochujang-majonnäs. Garnera med koriander. Lägg på locket.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstips! Pastan kan bytas ut mot sambal badjak.