Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreansk färs med krispig rödkål

Recept på koreansk färs med krispig rödkål. Snabblagat, vegetariskt och mycket smakrikt!

Koreansk färs med krispig rödkål
Koreansk färs med krispig rödkål
Koreansk färs med krispig rödkål
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gsojafärs- eller vegofärs

Marinad

  • 2vitlöksklyftor
  • 1 knippasalladslök
  • 4 msksoja- ljus
  • 2 msksocker- gärna rårörsocker
  • 3 msksesamfrön- oskalade
  • 1,5 msksesamolja
  • 0,5 mskrapsolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskströsocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Rödkålssallad

  • 300 grödkål
  • 1 msksesamfrön- oskalade

Tillbehör

  • 4ägg
  • 3 dlråris- eller basmatiris

Gör så här

  1. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med 2 krm peppar.

  2. Blanda färs, marinad och 1 dl vatten i en het panna. Rör om och stek på medelvärme ca 5 min.

  3. Sallad: Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk vinäger, 2 msk socker och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Strö över den sparade salladslöken och sesamfrön.

  4. Stek äggen på ena sidan på medelvärme i 1/2 msk olja. Krydda med 1 krm salt.

  5. Servera färsen med kålsallad, ägg och ris.

Vad tyckte du om receptet?