Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris

Har du upptäckt den nya dash-dieten? I så fall är denna rätt perfekt för dig. Rött ris är ett opolerat fullkornsris som passar bra i denna koreanska version av pyttipanna. Osötad tranbärsjuice smakar gott till.

Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris
Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris
Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlris- okokt rött eller råris eller Paulúns supermix (färdig blandning)
  • 1sallad- krisp
  • 0,5paprika- röd
  • 0,5rödlök
  • 2 dlböngroddar
  • 1broccoli
  • 1pithaya
  • 1salladslök
  • 2kycklingbröst
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 4ägg
  • 1 mskrapsolja
  • 2 mskteriyakisås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Ansa salladen och riv den i bitar, lägg i botten på fyra djupa skålar.

  3. Skiva paprikan och rödlöken och lägg i grupper på salladen.

  4. Lägg i böngroddarna.

  5. Finfördela broccolin i buketter och lägg i skålarna.

  6. Skiva pitayan och lägg i ett par skivor i varje skål.

  7. Strimla salladslöken och lägg i.

  8. Strimla och stek kycklingen. Salta och peppra.

  9. Lägg kycklingbitarna i skålen.

  10. Lägg i riset.

  11. Servering: Stek äggen i rapsolja och servera bredvid eller lägg ovanpå riset. Droppa teriyakisås över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök