Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konjakstryffel

Konjakstryffel kan även smaksättas med päronkonjak.

Konjakstryffel
Konjakstryffel
Konjakstryffel
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 gchoklad- mörk (70 %)
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 2 mskkonjak
  • 2 tskhonung

Garnering

  • 100 gchoklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör, konjak och honung. Häll blandningen över chokladen och blanda till en slät smet. Häll smeten i en vid form täckt med plastfolie, ca 15 x 20 cm. Ställ ­formen i kylen.

  2. Forma tryffeln till runda kulor i önskad storlek. Finriv chokladen till garnering. Rulla tryffeln i chokladen. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?