Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konjaksmarinerade hallon med chokladsorbet och nötter

Konjaksmarinerade hallon med chokladsorbet och nötter är en snabblagad dessert. Chokladsorbeten har en tät, mäktig chokladsmak vilket passar perfekt till  konjakssmakande, syrliga hallon. Nötterna bidrar med knaprighet.

Konjaksmarinerade hallon med chokladsorbet och nötter
Konjaksmarinerade hallon med chokladsorbet och nötter
Konjaksmarinerade hallon med chokladsorbet och nötter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 ghallon- färska
  • 2 msksirap- vit
  • 1 mskkonjak
  • 1 mskvatten
  • 0,5 lchokladsorbet- (Nonnas gelato)
  • 2 mskhasselnötter- hackade, rostade

Gör så här

  1. Rör ihop sirap, konjak och vatten. Blanda i hallonen och låt stå ca 1 timme.

  2. Forma sorbeten till kulor och lägg dem i glas eller skålar. Lägg på hallonen och ringla över lagen. Strö över nötter och servera.

Vad tyckte du om receptet?