Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konfiterad griskind med frisk äppelsallad och senapsdressing

Den här rätten passar som en förrätt eller mellanrätt. Vi har använt finstyckade griskinder utan fett runt om.

Konfiterad griskind med frisk äppelsallad och senapsdressing
Konfiterad griskind med frisk äppelsallad och senapsdressing
Konfiterad griskind med frisk äppelsallad och senapsdressing

Konfiterad griskind

  • 1 kggriskinder
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 5 dlolivolja
  • 5 dlrapsolja
  • 5vitlöksklyftor
  • 5lagerblad
  • 10svartpepparkorn
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 mskflingsalt

Senapsdressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskcitron- pressad
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskbladpersilja- finstrimlad

Sallad

  • 1äpple- syrligt
  • 2 huvudenromansallad

Gör så här

  1. Putsa bort fetthinnorna på kinderna. Häll vinäger och olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, lagerblad, peppar och rosmarin.

  2. Lägg ner kinderna och koka upp. Dra ner till medelvärme och koka ca 1 timme utanlock. Låt kinderna svalna i lagen.

  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skär äpplet i grova bitar. Skölj och bryt salladen i bitar.

  4. Ta upp kinderna ur oljan och torka av dem med hushållspapper. Stek eller grilla dem i grillpanna så att de blir frasiga. Strö översalt

  5. Servera med sallad och senapsdressing.

  6. Tips: Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tätt slutande lock ca 5 dagar.

Vad tyckte du om receptet?