Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konfektkaka

Konfektkaka är gottegrisarnas bästa julklapp – både kaka och julgodis i ett.

Konfektkaka
Konfektkaka
Konfektkaka

Ingredienser

  • 100 gsviskon
  • 100 gtranbär- torkade
  • 1,5 dlmadeira
  • 100 gsötmandel
  • 50 gsmör
  • 300 gchoklad- mörk (70 %)
  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gsavoiardikex- (lady fingers)
  • 1 mskkakaopulver

Gör så här

  1. Skär sviskonen i bitar och lägg dem i en skål tillsammans med tranbären. Häll på madeira.

  2. Skålla och skala sötmandlarna. Hacka dem grovt och blanda med frukt och madeira.

  3. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt chokladen smälta i smöret och blanda försiktigt ner grädde lite i taget.

  4. Skär kexen i bitar och blanda med frukten och madeiran. Blanda ner alltsammans i den smälta chokladblandningen och bred ut i en pajform, 24 cm i diameter, med smörpapper i botten. Täck med plast och låt kakan stelna. Pudra över kakao strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?