Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolja med rödbetor, kål och brynt smör

Recept på kolja med rödbetor, kål och brynt kaprissmör. Finns det inte kolja i butiken kan den ersättas med annan vit fisk, t ex torsk eller sej. Vit fisk är magert vilket gör att man kan unna sig rejält med gott, brynt smör.

Kolja med rödbetor, kål och brynt smör
Kolja med rödbetor, kål och brynt smör
Kolja med rödbetor, kål och brynt smör
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gkoljafilé
  • 800 gpotatis
  • 3rödbetor- kokta (200 g)
  • 300 grödkål
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 burkkapris- (100 g)
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och koka ­potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Skär rödbetorna i klyftor. Ansa och finstrimla kålen. Fräs rödbetor och kål i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla persiljan.

  4. Låt kaprisen rinna av. Bryn 100 g smör och blanda i kaprisen.

  5. Häll smöret över fisken och strö över persilja. Servera med rödbets– och kålfräs och potatis.

Vad tyckte du om receptet?