Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fin nötfärs behöver man inte krydda med så mycket mer än salt och peppar. Blanda runt så lite som möjligt så att färsen behåller sin saftighet.
Krydda färsen med lite salt och peppar efter smak och forma till fyra stora burgare.
Grilla, gärna ute på kolgrill, 4–5 minuter på varje sida. Vill man ha burgarna mer genomstekta låter man dem ligga på några minuter extra.
Plocka salladen och skär rödlök, paprika och päron i fina skivor.
Dressing: Blanda crème fraiche och gorgonzola till en slät dressing.
Värm hamburgerbröden lätt och lägg ett halvt bröd på varje tallrik med några salladsblad på varje skiva.
Bygg vidare med de varma, nygrillade burgarna, grönsaksskivor, en rejäl klick dressing och till sist den andra halvan bröd.
Recept från Mitt kök