Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koldskål med kardemummakakor och smultron

Recept på koldskål med kardemummakakor och smultron. Denna söta skål är populär hos danskarna på sommaren. Originalet görs på kärnmjölk.

Koldskål med kardemummakakor och smultronKoldskål med kardemummakakor och smultronKoldskål med kardemummakakor och smultron

Ingredienser

  • 3äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpulver- äkta
  • 1,5 tskcitron- pressad
  • 1 llättfil

Kardemummakakor, ca 20 st

  • 50 gsötmandel
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,25 dlsirap- ljus
  • 0,5 tskkardemumma- stött

Topping

  • 3 dlsmultron

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och luftigt med en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och låt stå i kylen ca 1 timme.

  2. Kakor: Finhacka mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mandel, mjöl, sirap och kardemumma och blanda ihop till en deg. Forma degen till en rulle, ca 20 cm. Linda in rullen i plast-folie och lägg den i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Skär rullen i ca 20 skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på galler.

  4. Smula lite kakor på koldskålen och strö över smultron.

Vad tyckte du om receptet?