Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt

Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt är en klassisk rätt på helt nytt sätt. Tillbehören uppgraderar kolbullen till rena lyxdesserten.

Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt
Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt
Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 1 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 dlkakao
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör

Rårörd chialingonsylt

  • 200 glingon- frysta och tinade
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 2 mskchiafrön

Garnering

  • 0,5 burkhasselnötskräm- t ex nutella
  • 0,5 burkdulce de leche- (à 397 g)
  • 4 msklingon

Tillbehör

  • 0,5 burkvaniljkesella- (à 250 g)
  • 2 tskhampafrön- eller sesamfrön, ev

Gör så här

  1. Chialingonsylt: Rör ihop alla ingredienserna och mosa lingonen lätt. Låt stå ca 4 timmar eller gärna över natten.

  2. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, kakao, socker och salt. Lägg lite smör i en liten stekpanna och häll i smet ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek tills kolbullen börjar stelna. Vänd och stek andra sidan. Upprepa till all smet är gräddad.

  3. Ringla nötkräm, dulche de leche, chialingonsylt och lingon på kolbullarna. Servera med vaniljkesella och strö eventuellt över frön.

Vad tyckte du om receptet?